Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 22:45 - Водолазно гмуркане – въведение
Автор: diving Категория: Спорт   
Прочетен: 3649 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.02.2010 23:17


imageВъпреки многобройните видове екстремни спортове, водолазното спускане е един от най-удивителните. То набира все по-голяма популярност заради големите подобрения в технологията на водолазната екипировка. Тя стана много по-удобна за водолаза и много по-евтина от преди. Търсите ли си ново приключение? Вземете екипировка, научете основните водолазни техники и се гмурнете в този невероятен подводен свят!

За някои хора това е обикновена работа, за други е спорт, а трети го практикуват като хоби. Всъщност се нуждаете от много малко водолазна екипировка като начало – наричаме го комплект номер едно: маска, шнорхел и чифт плавници е всичко от което се нуждаете. Дори неопреновият костюм не е задължителен в топлата вода, можете да го използвате само ако възнамерявате да останете малко повече във водата. Ако решите, че това е подходящият спорт за вас, винаги можете да си купите оборудването на по-късен етап. Не е нужно да започвате със скъпи неща като компенсаторна жилетка, конзола, водолазна бутилка и регулатор.

Страх ли ви е от наранаване? Гмуркането под вода е много по-безопасно отколкото си мислите, ако вземете необходимите предпазни мерки. Първо посетете водолазно училище и научете основните водолазни техники. Дори да сте много заети, водолазният курс няма да отнеме много от ценното ви време. Сега много водолазни училища предлагат гъвкави схеми на обучение. Ако възнамерявате да се гмуркате само като част от вашата ваканция, за няколко дни можете да посетите най-краткия водолазен курс. Разбира се, ако възнамерявате да направите гмуркането под вода ваше постоянно хоби, най-вероятно ще трябва да придобиете сертификат от някоя оторизирана водолазна агенция като PADI, CMAS, NAUI, SSI, etc. Те ще ви научат не само как да се спускате, но също така и от какво водолазно оборудване се нуждаете, как да го използвате и поддържате правилно, на някои техники за дишане под вода и дори ще ви издадат водолазен сертификат.

Водолазното спускане звучи ли ви като предизвикателство? Бъдете сигурни, че ще бъде!



Тагове:   водолаз,   въведение,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diving
Категория: Спорт
Прочетен: 82081
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930